Κηποτεχνία, Ανθοκομία & Διακόσμηση

Ξύλινο Σπίτι Κήπου

ShoWood

Ξύλινο-Σπίτι-Κήπου Ξύλινο-Σπίτι-Κήπου
Ξύλινο-Σπίτι-Κήπου

Ξύλινο Σπίτι Κήπου ShoWood Βάψιμο & Συντήρηση

Το σπίτι σας είναι κατασκευασμένο από έλατο υψηλής ποιότητας. Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό, που μεγαλώνει  και προσαρμόζεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Οι μεγάλες και μικρές ρωγμές, οι διαφορές και αλλαγές του τόνου χρώματος, καθώς επίσης και η μεταβαλλόμενη δομή του ξύλου δεν είναι λάθη, αλλά ένα αποτέλεσμα της ανάπτυξης του ξύλου και μια ιδιαιτερότητα του ξύλου ως φυσικό υλικό.

Το μη επεξεργασμένο ξύλο (εκτός από τους δοκούς στήριξης) γίνεται γκριζωπό εάν δεν το συντηρήσετε αμέσως και φαίνεται απαρχαιωμένο. Για να προστατεύσετε τις ξύλινες λεπτομέρειες του σπιτιού σας, πρέπει να το προφυλάξετε με ένα συντηρητικό ξύλου .

Σας προτείνουμε να καλύπτετε τις τάβλες πατώματος εκ των προτέρων με ένα άχρωμο συντηρητικό ξύλου διαπότισης, ειδικά τις κάτω πλευρές, στις οποίες δεν θα έχετε πλέον πρόσβαση όταν συναρμολογήσετε το σπίτι. Μόνο αυτό θα αποτρέψει τη διείσδυση υγρασίας.

Επίσης, με την ολοκλήρωση της κατασκευής θα πρέπει να καλύψετε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού (μέσα και έξω) με ένα συντηρητικό ξύλου διαπότισης, καθώς και ένα βερνίκι χρώματος της αρεσκείας σας, για την προστασία του ξύλου από τον ήλιο και την υγρασία.

 

Ξύλινο Σπίτι Κήπου ShoWood Οδηγίες για την συναρμολόγηση.

Για να κατασκευάσετε το ξύλινο σπίτι κήπου, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία:

Αλφάδι, μαχαίρι, σκάλα, κατσαβίδι, μετροταινία, σφυρί, πριόνι, πένσες, τρυπάνι.

 

   1. Προετοιμασία Υλικών

 

Ξύλινο-Σπίτι-Κήπου
1.
Ταξινομήστε τα υλικά βασισμένα στα σχέδια τοίχων  και τοποθετήστε τα στις τέσσερις πλευρές του σπιτιού στην ακολουθία εγκατάστασης.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην τοποθετήσετε ποτέ τα υλικά άμεσα στη χλόη ή μια λασπώδη επιφάνεια επειδή θα είναι πολύ δύσκολο ή ακόμα και αδύνατο να καθαριστούν τοποθετημένα.

 

 

Εγκατάσταση: Μια καλή εγκατάσταση είναι η σημαντικότερη πτυχή που εγγυάται τη διάρκεια και την ασφάλεια του σπιτιού σας. Μόνο μια εντελώς επίπεδη και ορθογώνια τοποθέτηση θα εξασφαλίσουν να μην έχετε προβλήματα στην  εγκατάσταση του σπιτιού, της σταθερότητάς του και ειδικά του ταιριάσματος των πορτών. Με την καλή τοποθέτηση, το σπίτι σας θα είναι εντάξει για πολύ περισσότερα χρόνια.

Προετοιμάστε την τοποθέτηση του σπιτιού έτσι ώστε το κατώτερο σημείο του σπιτιού να επεκτείνεται από το έδαφος σε ύψος τουλάχιστον 5 εκ. Συγχρόνως σιγουρευτείτε ότι υπάρχουν ικανοποιητικά ανοίγματα αέρα κάτω από το πάτωμα του σπιτιού για τον εξαερισμό.

 

Προτείνουμε τις ακόλουθες επιλογές θεμελίωσης:

  • Τοποθέτηση σε  ξύλινο εμποτισμένο σκελετό(στήριξη με βάση γαλβανισμένη εν θερμό)
  • Τοποθέτηση σε τσιμέντο
  • Τοποθέτηση σε μεταλλικό σκελετό

Προετοιμάστε την εγκατάσταση έτσι ώστε οι δοκοί τοποθέτησης να είναι επάνω σε κάθε πλευρά με τα διαστήματα που δεν υπερβαίνουν 50-60 εκατ.

 

   2. Ξύλινο Σπίτι Κήπου ShoWood Συναρμολόγηση

Πλαίσιο βάσεων (δοκοί θεμελίωσης)

 

Ξύλινο-Σπίτι-Κήπου
2. Εγκατάσταση δοκών θεμελίωσης

 

Η βάση του σπιτιού πρέπει να είναι απολύτως επίπεδη  για να εξασφαλίσει ότι η εγκατάσταση προχωρά χωρίς προβλήματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τοποθετήστε τα εμποτισμένα δοκάρια στη βάση σύμφωνα με το σχέδιο σε ίσα διαστήματα. Σιγουρευτείτε ότι οι δοκοί είναι επίπεδοι και ορθογώνιοι πριν τους βιδώσετε όλους.

 

 

 

 

    3. Ξύλινο Σπίτι Κήπου ShoWood Τοίχοι

Κατά τον εγκατάσταση των τοίχων, είναι σημαντικό να θυμηθείτε ότι:

  • Οι δοκοί συναρμολογούνται  πάντα με την αρσενική πλευρά προς τα πάνω!
  • Εάν είναι απαραίτητο χτυπήστε πάνω τους ένα κομμάτι ξύλου  με σφυρί!
  • Μην χτυπήστε ποτέ άμεσα το αρσενικό σημείο με το σφυρί!

 

Ξύλινο-Σπίτι-Κήπου
3.
Στη συσκευασία υπάρχουνε 2 μισά δοκάρια (διαχωρισμένα στη μέση κατά μήκος).Για να ξεκινήσει η τοιχοποιία πρέπει πρώτα να τοποθετήσετε τα 2 αυτά ξύλα στο εμπρόσθιο και πίσω μέρος του σπιτιού. Πρέπει να βιδωθούνε πολύ καλά στα εμποτισμένα δοκάρια θεμελίωσης. Θα προστατεύσετε έτσι το σπίτι από την υγρασία, επιτρέποντας τον ελεύθερης ροής των όμβριων υδάτων στο έδαφος.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά από το πρώτο στρώμα των δοκών, μετρήστε τα διαγώνια μήκη και, εάν είναι απαραίτητο, επανατοποθετήστε τους δοκούς. Μόνο εάν τα διαγώνια μήκη είναι απολύτως ίσα και  το πλαίσιο βάσεων είναι ορθογώνιο μπορείτε να συνδέσετε τα δοκάρια (γώνιασμα). Συνεχίστε την εγκατάσταση των τοίχων χτυπώντας τα δοκάρια ώστε να μπει το ένα μέσα στο άλλο. Εάν είναι απαραίτητο, χτυπήστε χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι ξύλου ενδιάμεσα και με το σφυρί. Συγχρόνως, μην ξεχάσετε να αρχίσετε την εγκατάσταση της πόρτας και των παραθύρων. Πρέπει σίγουρα να αρχίσετε την εγκατάσταση της πόρτας μετά από το 5ο-6ο στρώμα των δοκαριών.

 

 

   4. Ξύλινο Σπίτι Κήπου ShoWood Εγκατάσταση Πόρτας

 

Ξύλινο-Σπίτι-Κήπου
4.
Το πλαίσιο της πόρτας τοποθετείται στο διαμορφωμένο άνοιγμα και ωθείται με δύναμη μέχρι να φτάσει στο χαμηλότερο δοκάρι.

 

Εγκατάσταση παραθύρων:

Συνεχιστείτε με την εγκατάσταση των δοκαριών τοίχου έως ότου φθάσετε στο ύψος παραθύρων. Εγκαταστήστε το παράθυρο ομοίως με την πόρτα. Ακριβώς όπως την πόρτα, ωθήστε το πλαίσιο παραθύρων επάνω στο χαμηλότερο δοκάρι, με δύναμη. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Σιγουρευτείτε ότι τα παράθυρα και οι πόρτες ανοίγουνε στην κατάλληλη κατεύθυνση. Οι πόρτες πάντα ανοίγουν από το εσωτερικό στην εξωτερική όψη. Τα παράθυρα ανοίγουν προς στο εσωτερικό. (οι λαβές παραθύρων είναι στο εσωτερικό)

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πόρτες και τα παράθυρα δεν πρέπει να βιδωθούν πάνω στην τοιχοποιία! Εάν επιθυμείτε να το κάνετε, θα πρέπει να τα βιδώσετε με μερικές βίδες στο χαμηλότερο μέρος του πλαισίου.

 

 

   5. Ξύλινο Σπίτι Κήπου ShoWood Τρίγωνα Τοιχοποιίας

Ξύλινο-Σπίτι-Κήπου
5.
Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα τρίγωνα παρέχονται σε ένα κομμάτι. Εγκαθιστώντας τα τελευταία δοκάρια τοίχου, τοποθετήστε τα τρίγωνα στους μπροστινούς και πίσω τοίχους και συνδέστε τα μεταξύ τους με βίδες.

 

Τα τρίγωνα έχουν τις εσοχές για τους δοκούς. Οι δοκοί έχουν επίσης τις αντίστοιχες εσοχές, εξασφαλίζοντας ότι η στέγη τοποθετείται σταθερά και στη σωστή θέση.

 

 

 

 

 

   6. Ξύλινο Σπίτι Κήπου ShoWood Στέγη

Ξύλινο-Σπίτι-Κήπου
6.
Πριν εγκαταστήσετε τις τάβλες οροφής σιγουρευτείτε ότι το σπίτι είναι εντελώς επίπεδο. Χρησιμοποιήστε το αλφάδι για να ελέγξετε όλους τους τοίχους.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αρχίστε την εγκατάσταση των ταβλών της στέγης από την μπροστινή άκρη της στέγης. Καρφώστε τις τάβλες στα κάθετα δοκάρια και στους δοκούς της τοιχοποιίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι τάβλες οροφής πρέπει να φτάνουν μέχρι το τελείωμα των κάθετων δοκών μπροστά και πίσω. Μην τις σφηνώνετε πολύ για να αποφύγετε διόγκωση από τυχόν υγρασία.

Έχοντας εγκαταστήσει τις τάβλες οροφής, πρέπει να τοποθετηθεί το ύφασμα οροφής και να σφηνωθεί στις άκρες.

 

   6,7. Ξύλινο Σπίτι Κήπου ShoWood Εγκατάσταση των ταβλών οροφής

Ξύλινο-Σπίτι-Κήπου
7.

 

Καταρχήν, βιδώστε τις ενισχύσεις ακρών στέγης και την τάβλα σύμφωνα με το σχέδιο. Μετά εγκαταστήσετε το ύφασμα.

 

Υλικό κάλυψης στεγών:

Κόψτε το πανί της στέγης σύμφωνα με το μήκος της στέγης στα κατάλληλα κομμάτια και αρχίστε την εγκατάσταση των κομματιών παράλληλα από τη χαμηλότερη άκρη της στέγης, προς την κορυφή του τριγώνου και τοποθετήστε τις λουρίδες στην κατεύθυνση από τον πίσω τοίχο στον μπροστινό τοίχο. Το ύφασμα πρέπει να εξέχει από την άκρη περίπου 2-4 εκατ.

Συνδέστε το ύφασμα στέγης με τις τάβλες στέγης με τα παρεχόμενα καρφιά σε διαστήματα περίπου 15 εκατ. Σιγουρευτείτε ότι οι λουρίδες υφάσματος επικαλύπτουν η μια την άλλη τουλάχιστον 10 εκατ.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να τοποθετήσουμε το ασφαλτικό κεραμίδι.

 

Πάτωμα

Μόνο όταν χτιστεί εντελώς το σπίτι μπορείτε να εγκαταστήσετε τις τάβλες του πατώματος, αποφεύγοντας να λεκιάσει στο πάτωμα.

Τοποθετήστε τις τάβλες πατώματος στο πλαίσιο της βάσης και βιδώστε τες πολύ καλά. Εάν είναι απαραίτητο, κόψτε την τελευταία τάβλα στο κατάλληλο μέγεθος.

Οι τάβλες πατώματος θα πρέπει να καλύψουν τα κενά  μεταξύ του πατώματος και του τοίχου. Εάν είναι απαραίτητο, κόψτε τις τάβλες του πατώματος στο κατάλληλο μήκος.

 

 

   8. Ξύλινο Σπίτι Κήπου ShoWood Στηρίγματα θύελλας (Συμπεριλαμβάνονται σε ορισμένα Kit σπιτιών!)

 

Ξύλινο-Σπίτι-Κήπου
8.
Συνδέστε τα στηρίγματα θύελλας στις εσωτερικές πλευρές της μπροστινής όψης (2 τεμάχια) και της πίσω όψης (2 τεμάχια) του τοίχου με τα παρεχόμενα μπουλόνια.

 

Είναι σημαντικό για τα δοκάρια να τρυπηθούν εκ των προτέρων.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Σιγουρευτείτε ότι τα στηρίγματα θύελλας είναι συνδεμένα με το δοκάρι του τριγώνου  από πάνω και στο μέσω του πρώτου δοκού που είναι βιδωμένος στο έδαφος . Εάν είναι απαραίτητο, μικρύνετε τα πάνω τελειώματα των ταβλών.

Μην σφίξετε πολύ τις βίδες για να μπορεί το ξύλο να διογκώνεται η να μικραίνει.

 

Γενικά:

Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό.

Η διαστολή και η συστολή μπορούν να προκαλέσουν την παραμόρφωση σε μερικά από τα τμήματα των δοκαριών.

Μετά από μερικές εβδομάδες, ελέγξτε τις ενώσεις και τις βίδες. Μερικές βίδες μπορεί να πρέπει να σφιχτούν ή να τις χαλαρώσετε.

Οι πόρτες και τα παράθυρα μπορεί να χρειαστούν ρύθμιση.

Μετά από ένα χρονικό διάστημα σε ορισμένα ξύλα μπορεί να εμφανισθούν μεμονωμένες ρωγμές. Μην σας ανησυχήσει: οι ρωγμές είναι φυσικές. Δεν θα μειώσουν τη δύναμη ή τη ζεστασιά του σπιτιού σας.

 

Ξύλινο-Σπίτι-Κήπου

Κείμενα- Φωτό ShoWood

Οδηγός για τον Κήπο

Τεύχος 11

 

 

Follow us:

Facebook Delicious